Szeretettel köszöntjük a Győrladamér klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is közösségünkhöz S, ím, nyitva áll Ön előtt minden...
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Győrladamér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntjük a Győrladamér klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is közösségünkhöz S, ím, nyitva áll Ön előtt minden...
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Győrladamér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntjük a Győrladamér klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is közösségünkhöz S, ím, nyitva áll Ön előtt minden...
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Győrladamér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntjük a Győrladamér klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is közösségünkhöz S, ím, nyitva áll Ön előtt minden...
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Győrladamér klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Miskolci kocsonya
Hozzávalók:
2 kg kocsonyahús
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
1 db enyhén csípős csövespaprika
12 dkg vöröshagyma
3
gerezd fokhagyma
5 g egész bors
só
zellerlevél.
Elkészítése: A kocsonyahúst, (fejet, farkat, körmöt, bőrkét) nagyon jól megmossuk, szükség szerint leperzseljük, és több vízben ismét alaposan tisztára mossuk. Az így előkészített kocsonyahúst annyi hideg vízbe rakjuk fel főni, hogy kb. 2-3 ujjnyival ellepje. Amikor felforrt, szűrőkanál segítségével a habját leszűrjük, sárgarépával és fehérrépával bezöldségeljük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, és sóval, szemes borssal ízesítjük. Vigyázzunk arra, hogy takaréklángon, gyöngyöző forrással főjön - így a kocsonya nem lesz zavaros, kristálytiszta levet kapunk. Addig főzzük, amíg a hús olyan puha lesz, hogy a csontról könnyen leválik. Ekkor néhány percig pihentetjük, ülepítjük, a paprikát kidobjuk. Szűrőruhán keresztül levét leszűrjük, és merőkanállal a tetején lévő zsírt eltávolítjuk. A húst a csontokról lefejtjük, kisebb darabokra vágjuk, és a tányérokba úgy osztjuk szét, hogy egyformán jusson húsos, zsíros és bőrös rész. A kocsonya levét megkóstoljuk, szükség szerint utánízesítünk, majd ráöntjük a kirakott húsra. Ezután teljesen kihűtjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Citromkarikával, petrezselyem, vagy zellerlevéllel díszítjük.
Ttányérra rakás előtt forró vízbe mártjuk a dermesztő edényét, úgy könnyen kijön belőle. Van aki a húsát nem szereti, de a zöldségét igen, annak úgy adagoljuk. Tálaláskor kinek-kinek szokása és ízlése szerint paprikát, borsot, sót, ecetet és citromlevet is adunk. A toastkenyeret csíkozunk föl, a csíkokat megpirítjuk, enyhén megdörzsöljük fokhagymával, és külön tálon adjuk középre.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!